В много градове на САЩ се проведоха шествия в подкрепа на

...
В много градове на САЩ се проведоха шествия в подкрепа на
Коментари Харесай

Русия концентрира армията си за атака над Киев

В много градове на Съединени американски щати се организираха шествия в поддръжка на украинския народ.

Руската войска концентрира силите си за офанзива против Киев, това обявиха представители на украинските въоръжени сили. Ирпин - град на към 30 км от Киев, е бил подложен на тежък обстрел и бомбардировки. Според " Лекари без граници " обстановката в Мариупол е пагубна. Президентът Володимир Зеленски с следващо послание след диалози със международни водачи, предава Българска национална телевизия.

Украинската увереност и единение ще принудят съветските войски да изоставен страната ни, това съобщи президентът Зеленски в следващата си тв изява. Той се обърна към жителите на Донбас - районът, в който се намират самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национална република, подкрепяни от Кремъл.

" Донбас! Помните ли какво споделяха за вас - никой не е поставял Донбас на колене! И никой няма да успее. Всички в Донецк и Луганск знаят тези думи. Те постоянно се повтаряха. Преди. До през днешния ден. Донбас, моментът настъпи! Обръщаме се към всички хора във краткотрайно окупираните територии. Към всички, които ни чуват, чиято памет не е изтрита от пропагандата. Чиито очи не са затворени от боязън. Чиято душа не е осакатена от цинизъм! Борете се за вашите права! За вашата независимост. За Украйна! Заедно с Херсон, дружно с Бердянск. Заедно с Киев и всички останали украинские градове, които ценят живота и не се опасяват от нищо! ", прикани Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Зеленски е разговарял с американския си сътрудник Джо Байдън, като главните тематики са били следващата финансова помощ за Украйна и глобите против Русия. Украинският държавен глава е имал и онлайн с среща с Илон Мъск - създателят на фирмите " Тесла " и " СпесйЕкс ". Мъск е получил покана за посещаване и е заречен да продължи да доставя приемници за достъп до интернет в Украйна. 

Европа демонстрира най-хубавото от себе си - по този начин ръководителят на Европейска комисия Урсула декор Дер Лайен разяснява реакцията на Брюксел на съветската инвазия в Украйна.

" Нашето единение, нашата увереност и взаимност - това е Европа в най-хубавата ѝ светлина! Едно е доста ясно - Европейският съюз би трябвало да се отърве от зависимостта си от съветски петрол, газ и въглища. Тази война, стартирана от Путин, е освен жестока, тя е и битката на нашите демокрации против автокрацията. Това е решителен миг в нашата история! ", съобщи Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия.

Днес търсенето на дипломатически излаз от рецесията продължава - държавният секретар Антъни Блинкен е в Молдова, където ще беседва с президента и външния министър, след което отпътува за Литва. Очаква се през днешния ден президентът Владимир Путин да беседва по телефона с турския си сътрудник Реджеп Ердоган.

Икономическата хватка към Русия за стяга - " МастърКард " и " Виза " оповестиха, че приключват интервенциите си в страната. Според последната информация офанзивата на град Мариупол е възобновена, обявиха от съветското министерство на защитата. За дейни военни дейности се оповестява и в региона на Ирпин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР